Pareltoernooi en Wijktoernooi

 20 en 21 augustus 2022

Het Pareltoernooi

DSCF1102

Het Pareltoernooi werd voor het eerst gehouden in 1990. De inschrijflocatie was het Oude Nest en om de wedstijd te kunnen organiseren kregen we hulp van De Walnoot uit Boxtel.

Al in 1989 organiseerden we een toernooi voor de politiek. Dit in het kader van het Frans Weekend wat toen in Oisterwijk werd georganiseerd.

Als locatie werd de eerste jaren gebruik gemaakt van de randen van de Lind, het terrein aan het begin van de Gemullenhoekenweg en paden in het Lindepark. Ook werd er zand aangebracht op de Oud-Haarense weg, zodat ook daar banen konden worden aangelegd. We hadden hier ongeveer 50 banen.

In 1998 verhuisden we naar De Lind. We gebruikten De Lind tussen de Joanneskerk en het gemeentehuis. Toen de deelname groter werd, legden we ook banen aan in de Balbian Versterlaan. Als uitvalsbasis en als wedstrijdsecretariaat gebruikten we La belle Epoque en in 2006 en 2007 ook Lind 63. Op deze locatie konden we 60 banen realiseren.

In 2008 maakten we voor het eerst gebruik van de hele Lind. Dus van de Hema tot de Joanneskerk. Ineens konden we 100 tot 110 banen aanleggen. En ook hier slaagden we erin om de banen meer dan vol te krijgen. Daar kwam gelukkig nog bij, dat we nu het oude gemeentehuis als wedstrijdsecretariaat mochten gebruiken. Een prachtige locatie met alle mogelijkheden die we nodig hadden.

In 2017 moesten we helaas besluiten om het Pareltoernooi voortaan op de eigen banen te houden. De kosten werden steeds hoger, de vrijwilligers werden te oud en de opbrengst werd zo laag dat het niet meer verantwoord was om zo door te gaan.  

Het Wijktoernooi

WijktoernooiVoor het eerst wordt er op zaterdag 20 augustus, de zaterdag voor het Pareltoernooi, een Wijktoernooi gespeeld.. Dit toenooi is uitsluitend bedoeld voor inwoners van de Gemeente Oisterwijk. Er wordt in doubletten (tweetallen)  gespeeld. Het maakt niet uit op welk niveau men speelt of welke ervaring men heeft. Als u wel eens een spelletje gespeeld heeft of het zelfs maar gezien en u denkt "dat is toch wel leuk". Schrijf dan in. Er is zelfs een mogelijkheid omvooraf een of enkele keren  te oefenen.Het liefst met zijn tweeën, maar als u alleen inschrijft, ook goed. Dan zoekt de wedstrijdleiding een partner voor u. De leden van de drie jeu de boule verenigingen in onze gemeente  zijn welkom mits zij spelen met een partner die geen lid is van een vereniging dan wel lid geweest is.

Het doel is mensen in beweging krijgen en als het kan te interesseren voor jeu de boule. Daarnaast is het een mooie gelegenheid elkaar te ontmoeten op een speelse en plezierige wijze. Natuurlijk willen wij ook trots onze mooie accomodatie laten zien die verborgen ligt op Sportpark Den Donk..

Deelname aan het toernooi is gratis, maar het is wel een serieuze wedstrijd. Dus is er ook een winnaar, een beker, en prijsjes.

Kom in beweging en doe mee!

U bent van harte welkom. Het is een uitstekende gelegenheid om eens te proberen of u jeu de boule echt leuk vindt en hoe interessant het is om wedstrijden te spelen. Iedere deelnemer speelt tenminste 3 partijen. Wat we niet onvermeld willen laten is de gezelligheid van het met elkaar spelen en vooral het napraten onder het genot van een drankje

Anti.jpg