Gasten

Bezoekers welkom

Geniet van een ontspannen Franse sfeer op eigen bodem

IMG3468
Iedereen heeft behoefte aan gezellige, sociale contacten. Dat heeft de coronatijd ons wel geleerd. PCO biedt u een omgeving waarin u kunt sporten en elkaar op een gemakkelijke en plezierige manier kunt ontmoeten. 
En wil je er ook nog eens een Frans vakantiegevoel bij krijgen…..kom dan boulen.
 
 
Pétanque is een van de jeu de boules spelen. Jeu de boules is het Frans en betekent letterlijk vertaald "balspelen". Maar jeu de boules is niet per sé pétanque. Er zijn veel meer Jeu de boules. Zelfs beugelen en klootschieten vallen eronder. Pétanque kent specifieke eigen spelregels en kent landelijke en internationale kampioenschappen (WK en EK).
 
 
In Nederland wordt jeu de boules (of ‘pétanque’) vaak gezien als een sport voor ouderen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ook niet-gepensioneerden en jongeren beleven veel plezier aan deze uitdagende sport. Er komt veel meer bij kijken dan zomaar wat ballen gooien. Het gaat bij pétanque vooral om techniek en tactiek en dat vraagt veel training.
 
 
Daarom vinden wij het leuk om u kennis te laten maken met onze fantastische sport. Want een sport is het, maar het is ook nog eens gezellig en….goed betaalbaar. Kijk wel uit! Het werkt verslavend.
 
 
Waar vind je Petanqueclub Oisterwijk (PCO)? 
Het is mischien even zoeken, want onze club zit een beetje verscholen. Adres: Moergestelseweg 32-D (Sportpark d’n Donk) in Oisterwijk. Vanaf de molen voorbij het Shell station  de eerste afslag rechts. dan rechtuit naar achteren doorrrijden. We hebben daar een schitterende accommodatie waar we trots op zijn met 38 buitenbanen en 12 binnenbanen.

 

We zijn daar altijd op:

 dinsdagmiddag  13:00 - 17:00 uur
 woensdagavond  19.00 - 22.00 uur
 donderdagmiddag  13.30 - 16.00 uur
 zondagochtend  10.00 - 13.00 uur
        
Verder organiseren we regelmatig toernooien, waarmee je op zo’n dag van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur “onder de pannen” bent. En voor leden die dat willen is er de mogelijkheid deel te nemen aan competities van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond)
 

Wil je ’t ook eens proberen?

Je kunt zonder enige verplichting één maand naar eigen keuze proberen of je ’t leuk vindt. We zorgen in die tijd dan voor deskundige begeleiding en natuurlijk ook voor echte jeu de boules-ballen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mia – 0135282302 of Harrie – 0135217337. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze website petanquecluboisterwijk.nl
 
Je kunt ook gebruik maken van onze opleiding. De kosten zijn voor niet leden € 25. Die worden bovendien nog eens met de eerste contributie verrekend als je lid wordt.
  
 
Kortom
 
Wil je kennismaken met een laagdrempelige en toch uitdagende sport en wil je genieten in een ontspannen sfeer?
 
Je bent van harte welkom.
Graag tot gauw bij onze club!

MG1228

 

 

Probeer het eens. Je zult ervan opkijken.

 

 

 

 

NJBB Logo withGlow