Gasten

IMG 1130

Bezoekers welkom

Geniet van een ontspannen Franse sfeer op eigen bodem

Ring-boulesIedereen heeft behoefte aan gezellige, sociale contacten. Dat heeft de coronatijd ons wel geleerd. PCO biedt u een omgeving waarin u kunt sporten en elkaar op een gemakkelijke en plezierige manier kunt ontmoeten. 
En wil je er ook nog eens een Frans vakantiegevoel bij krijgen…..kom dan boulen.
Pétanque is een van de jeu de boules (Dat komt uit het Frans en betekent letterlijk vertaald "balspelen"). Maar jeu de boules is niet per sé pétanque. Er zijn veel meer Jeu de boules. Zelfs beugelen en klootschieten vallen eronder. Pétanque kent specifieke eigen spelregels en kent landelijke en internationale kampioenschappen (WK en EK).
In Nederland wordt jeu de boules (of ‘pétanque’) vaak gezien als een sport voor ouderen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ook niet-gepensioneerden en jongeren beleven veel plezier aan deze uitdagende sport. Er komt veel meer bij kijken dan zomaar wat ballen gooien. Het gaat bij pétanque vooral om techniek en tactiek en dat vraagt veel training.
Daarom vinden wij het leuk om u kennis te laten maken met onze fantastische sport. Want een sport is het, maar het is ook nog eens gezellig en….goed betaalbaar.

Waar vind je Petanqueclub Oisterwijk (PCO)?

Het is mischien even zoeken, want onze club zit een beetje verscholen, achterin aan de Moergestelseweg 32-D (Sportpark d’n Donk) in Oisterwijk. We hebben daar een schitterende accommodatie waar we trots op zijn met 42 buitenbanen en 12 binnenbanen.

We zijn daar altijd op:

 

dinsdagmiddag        13:00  - 17:00 uur
woensdagavond       19.00 - 22.00 uur
donderdagmiddag    13.30 - 16.00 uur
zondagochtend        10.00 - 13.00 uur
 
Verder organiseren we regelmatig toernooien, waarmee je op zo’n dag van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur “onder de pannen” bent. En voor leden die dat willen is er de mogelijkheid deel te nemen aan competities van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond)
 

Wil je ’t ook eens proberen?

 
Je kunt zonder enige verplichting één maand naar eigen keuze uitproberen of je ’t leuk vindt. We zorgen in die tijd dan voor deskundige begeleiding en natuurlijk ook voor echte jeu de boules-ballen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mia – 013-5282302 of Harrie – 013-5217337. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze website petanquecluboisterwijk.nl
Kortom… Wil je kennismaken met een laagdrempelige en toch uitdagende sport en wil je genieten in een ontspannen sfeer? Je bent van harte welkom. Graag tot gauw bij onze club!

IMG1605

Iedereen kan het leren

Als je het eens wilt proberen of petanque mischien ook voor u een geschikte sport is, kan dat ook. Je kunt een maand lang gratis meedoen. Als het even kan krijgt je dan begeleiding van een van onze trainers. Het lijkt wel gemakkelijk, en dat is ook zo, maar als je echt petanque wilt spelen, waardoor het spel veel leuker wordt vraagt dat toch enige oefening. Je hoeft overigens die eerste tijd zelf helemaal niets mee te brengen. PCO beschikt over meer dan voldoende materialen om je te helpen. Als je door wilt gaan krijg je persoonlijk advies van onze trainers over de aan te schaffen materialen (boules).

Opleiding

Op dinsdag morgen 10 januari 2023 starten we weer met trainingen gegeven door onze gediplomeerde instructeurs Joke en Harrie. Er volgen daarna nog 5 trainings ochtenden op 17, 24, 31 januari en 7 en 14 februari. De trainingen vinden plaats op dinsdagochtenden van 09.30 uur tot ongeveer 11.30 uur. Voor oud cursisten en “geoefende” beoefenaars worden er speciale onderdelen ingebouwd om nog meer van het spel te kunnen genieten. 

Voor leden zijn er geen kosten aan verbonden, niet leden betalen een klein bedrag. Als terug als je lid wordt van P.C.O. krijg je dat terug. Je kunt dus ook als gast deelnemen aan een van onze trainingscursussen. Zo'n curssus bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. PCO beschikt over twee uitstekende trainers die u de eerste beginselen van het spel en de techniek kunnen bijbrengen. Dat is belangrijk, omdat kennis van het spel, van de technische en tactische mogelijkheden, en van de spelregeles het speelplezier verhoogt.

Probeer het eens. Je zult ervan opkijken.

Rookverbod