Bezoekers

,Bezoekers welkom

Geniet van een ontspannen Franse sfeer op eigen bodem

Ring-boules
Iedereen heeft behoefte aan gezellige, sociale contacten. Dat heeft de coronatijd ons wel geleerd. PCO biedt u een omgeving waarin u kunt sporten en elkaar op een gemakkelijke en plezierige manier kunt ontmoeten. 
En wil je er ook nog eens een Frans vakantiegevoel bij krijgen…..kom dan boulen.
 
Pétanque is een van de jeu de boules (letterlijk vertaald: balspelen). Maar jeu de boules is niet per sé pétanque. Er zijn veel meer Jeu de boules. Zelfs beugelen en klootschieten vallen eronder. Pétanque kent specifieke eigen spelregels en kent landelijke en internationale kampioenschappen (WK en EK).
 
In Nederland wordt jeu de boules (of ‘pétanque’) vaak gezien als een sport voor ouderen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is ook een uitdagende sport waaraan niet-gepensioneerden en jongeren veel plezier kunnen beleven. Je kunt al snel leren om op eenvoudig niveau mee te doen. Maar als sport komt er veel meer bij kijken dan zomaar wat ballen gooien. Het gaat bij pétanque zowel om techniek als om tactiek en dat vraagt veel training.
 
Daarom vinden wij het leuk om u kennis te laten maken met onze fantastische sport. Want een sport is het, maar het is ook nog eens gezellig en….goed betaalbaar.
 

Waar vind je Petanqueclub Oisterwijk (PCO)?

Het is mischien even zoeken, want onze club zit een beetje verscholen, achter uitvaartcentrum 't Seuverick aan de Moergestelseweg 32-D (Sportpark d’n Donk) in Oisterwijk. We hebben daar een schitterende accommodatie waar we trots op zijn met meer dan 40 buitenbanen en 12 binnenbanen.

 We zijn daar altijd op:

  dinsdagmiddag   13:00 - 17:00 uur
................................................. woensdagavond  19.00 - 23.00 uur
  donderdagmiddag  13.00 - 16.00 uur
  zondagochtend  10.00 - 13.00 uur
      
Verder organiseren we regelmatig toernooien, waarmee je op zo’n dag van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur “onder de pannen” bent. En voor leden die dat willen is er de mogelijkheid deel te nemen aan competities van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond)
 

Wil je ’t ook eens proberen?

 
Je kunt zonder enige verplichting één maand naar eigen keuze proberen of je ’t leuk vindt. We zorgen in die tijd dan voor deskundige begeleiding en natuurlijk ook voor echte jeu de boules-ballen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mia (tel: 0135282302 of Harrie (0135217337). Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze website petanquecluboisterwijk.nl}
 
Kortom… Wil je kennismaken met een laagdrempelige en toch uitdagende sport en wil je genieten in een ontspannen sfeer? Je bent van harte welkom. Graag tot gauw bij onze club!

IMG1605

Opleiding

Regelmatig starten we weer met nieuwe trainingen gegeven door onze gediplomeerde instructeurs Joke en Harrie. Dat omvat 5 trainingsochtenden. De trainingen vinden plaats op dinsdagochtenden van 09.30 uur tot ongeveer 11.30 uur. Voor oud cursisten en “geoefende” spelers worden er speciale onderdelen ingebouwd om nog meer van het spel te kunnen genieten. 

Voor leden zijn er geen kosten aan verbonden, niet leden betalen een klein bedrag (op dit moment € 30 p.p.). Als je lid wordt van PCO krijg je dat terug. Je kunt dus ook als gast deelnemen aan een van onze trainingscursussen.

PCO beschikt over twee uitstekende trainers die u de eerste beginselen van het spel en de techniek kunnen bijbrengen. Dat is belangrijk, omdat kennis van het spel, van de technische en tactische mogelijkheden, en van de spelregeles het speelplezier verhoogt.

Probeer het eens. Je zult ervan opkijken.

 

Betalen

 

Sponsors

 

Rookverbod