Een verrukkelijke sportieve ontmoeting van verenigings-bestuurders en politici

SPORT TREFT SPORT EN POLITIEK TOERNOOI


BIJ PETANQUECLUB OISTERWIJK

 

Op zaterdag 10 september 2022 kwamen rond de klok van 13.00 uur langzaam de deelnemers binnengedruppeld. Binnen werden ze gastvrij onthaald met een kopje koffie en een drankje.
image1image0Nadat iedereen  gearriveerd was en de wedstrijden ingedeeld, werden de toernooien geopend door de Wethouder van Sport Dion Dankers. Hij heette iedereen van harte welkom en sprak de hoop uit dat het contact tussen de Politiek en de Sport in een relaxte sfeer zou verlopen gedurende de rest van de middag.

De weergoden waren ons in ieder geval goed gezind want op enkele druppeltjes na bleef het de gehele middag droog en liet de zon zich zelfs bij tijd en wijle even zien.

Bij het toernooi van Sport treft Sport hadden zich 30 deelnemers aangemeld die met veel enthousiasme de drie voorgelote wedstrijden hebben gespeeld. Het ging immers weer om de felbegeerde wisselbeker. De wisselbeker werd ook dit jaar weer gewonnen door Peter de Bresser van FC NOTT. Hij won alle drie de wedstrijden en had ook nog 27 pluspunten. Proficiat Peter.

Voor het Politiek Toernooi hadden zich 7 doublets gemeld te weten:

  • Het College     Anne Christien Spekle - Dion Dankers
  • C.D.A.            Lambert van de Bosch - Frank de Werdt
  • A.B.               Trees Verhoeven - Albert Huisman
  • PRO               Myrthe Hessenberg - Sjeng Coumans
  • P.G.B.            Johan van den Brandt - Jurgen Bogers
  • D.66              Jan van Ginniken - Sharon de Kroon
  • V.V.D.            Franka van der Horst - Ton van de Ven

Na drie wedstrijdronden en een finale was P.G.B. winnaar met Johan van den Brandt en Jürgen Bogers. Zij ontvingen uit handen van onze voorzitter Joke van Helvoort de traditionele meer dan 30 jaar oude wisselbeker. Voor Johan en Jürgen was er nog een persoonlijke herinnering in de vorm van kleine beker.

Wij hopen dat iedereen met plezier kan terugzien op een zeer geslaagde middag met allemaal enthousiaste en tevreden mensen die we volgend jaar graag weer terug zien.