Het Pareltoernooi 2022

Het Pareltoernooi staat weer op de kaart

MG0006-3aHet was best even spannend. Na de corona crisis is de animo om toernooien te spelen flink afgenomen. Er zijn, ook bij PCO, nog al wat toernooien geschrapt door te weinig deelnemers. Even dreigde dat ook voor het Pareltoernoi te gebeuren. Een toernooi, dat al meer dan 30 jaar gespeeld wordt. Om dat te voorkomen werd de deelnamelimiet zelfs verlaagd naar 16 deelnemers. Gelukkig is het zover niet gekomen. Met 38 deelnemers was het toernooi redelijk bezet. Er werden twee poules gevormd: een van 20 en een van 18 teams die in 5 voorgeloete ronden om de beste plaatsen streden. Tussen de winnaars van Poule A en B werd de uiteindelijke finale gespeeld.

Om 10.30 werd door wedstrijdleider Frans van Empel (samen met Kees van den Bersselaar) met de verwelkoming van alle deelnemers het "startschot" gegeven. Helaas kwam een team op het laatste moment niet opdagen. Dat betekende voor deelnemers in poule B de kans op een vrijstelling. Over de weersomstandigheden kan niet geklaagd worden. Het was een prachtige dag waar zon en wolken elkaar afwisselden, maar vooral zon. Met het aanwezige deelnemersveld waren uitstekende wedstrijden te verwachten en dat gebeurde dan ook. Er werd stevig maar sportief gestreden om de winst. Dat betekende ook, dat er voor het publiek en dat was in de loop van de dag best sterk aanwezig, iets te genieten viel.

MG0023-copie---2aIn poule A met 17 deelnemers, waren er twee teams die alle 5 de wedstrijden wonnen. Als eerste eindigden Mitch Schampers en Rob van de Hoef met 42 punten. Zij werden op de hielen gezeten door het team Rob Canters en Joris Panis. Zij werden met 39 punten 2de. Vier teams wonnen 4 wedstrijden. Op de derde plaats vielen in de prijzen Rob de Haan en Marco Seitzen met 37 punten. Op de vierde plaats Joof van Dooren en Jeanne Emmen met 24 punten. De volledige uitslag vindt je in de link hieronder. 

In Poule B met 20 deelnemers wiste 3 teams alle wedstrijden te winnen. Als eerste eindigde het team Osman Jibril en Son Cao met 57 punten. Pas in de laatste ronde passerden zij het team Brian Schampers en Rick Bongaers dat met 52 punten 2de werd. Het team Ali Doualeh en Sam Timmermans haalde de derde plaats met 33 punten. Slechts één team won 4 wedstrijden en werd daarmee ook vierde: Jan van Gils en Ray Otten. 5 teams wonnen 3 wedstrijden, waarvan slechts één in de prijzen viel: Het team Lies Borburgh en Peter van den Ouweland werd met 3 gewonnen wedstrijden en 17 punten 5de.

De volledige uitslag van de Poules A en B vindt je hier

MG0090aIn de finale speelden het winnende team van Poule A tegen dat van poule B. Het team Osman Jibril - Ton Cao begon voortvaarend en wist in de eerste mène maar liefst 5 punten te scoren. Maar het team Mitchel Schampers - Rob van de Hoef toonde de juiste mentaliteit en vocht zich terug. Daarna leed het team Osman Jibril - Ton Cao aan een totale black out. Zij wisten geen punt meer te scoren. Met 13 - 5 won het team Mitchel Schampers - Rob van de Hoef glansrijk. Zij legden voor dit jaar beslag op de traditerijke wisselbeker van het Pareltoernooi. Tesamen met het team Osman Jibril - Ton Cao ontvingen zij tevens de eervolle eerste prijs als winnaars van hun poule met de daarbij behorende herinneringsbeker. Herinneringsbekers waren er ook voor de als tweede en derde geplaatste poulewinnaars.

Het uitermate geslaagde Pareltournooi 2022 werd een echte opsteker voor PCO en een prachtige herinnering voor alle deelnemers en toeschouwers.

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers van de Evenementencommissie, de Onderhoudscommissie, de Barcommissie en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt.