Nederlands Kampioenschap Doubletten bij PCO

Uitslagen

Op zaterdag 23 en zondag 24 april werden bij prachtig weer en onder grote publieke belangstelling de NK Doubletten 2022 gespeeld op de terreinen van Petanqueclub Oisterwijk. De organisatie van deze kampioenschappen lag in handen van de NJBB (de Nederlandse Jeu de Boulesbond).

Finale dames
In de finale van de dames kwam het team Els Maes (Jeu de Bommel) en Matilda Boström (’t Dupke) tegenover het team Roby van Rooijen (ABA) en Marsha Nuijten (les Cailloux) te staan. In deze finalewedstrijd liep de score redelijk gelijk op. Uiteindelijk wonnen in deze zeer spannende wedstrijd Els Maes en Matilda Boström met 10-13 en zijn nu Nederlands Kampioen Doubletten 2022.

Finale heren
De finale bij de mannen ging tussen de vertegenwoordigers bij het komende EK op de Parade in 's-Hertogenbosch met Kees Koogje (17 kampioenschappen) en Joey van Doorn (8 kampioenschappen) tegen Remco de Jong (5 kampioenschappen) en Ed Bosch (3 kampioenschappen). De kampioenschappen van Remco en Ed waren al wat langer geleden. Remco was kampioenTripletten in 1981 bij de aspiranten en in 2008 bij de mannen en kampioen Doubletten in 1992, 1997 en 1998. Ed was kampioen bij de Tripletten in 1992, de Doubletten in 1992 en het Tête à tête in 1996.

Kees Koogje (les Cailloux) en Joey van Doorn (’t Dupke) wonnen deze finale met 13-2 en werden daarmee Nederlands Kampioen Doubletten 2022.

NK.jpg

Finale junioren
Het kampioenschap NK Doubletten bij de junioren is gewonnen door Sam Timmermans van PV Tilburg en Bart Varkevisser van Les boules fleuries. Zij verloren de eerste wedstrijd van Dani Rodriguez en Remy Mosselman van PUK met 13-10. Daarna wisten zij de tweede en derde wedstrijd te winnen en zijn nu dus Nederlands Kampioen 2022 bij de junioren.

NKJeugd