Het alternatief Pareltoernooi 2021 verslag

Het "alternatief" Pareltoernooi

Hoe zou het worden het alternatieve Pareltoernooi in coronatijd? En dan ook nog op een zondag waarop de weerprofeten de slechtst mogelijke omstandigheden voorspelden, met veel regen, lage temperaturen en onweer!!!!!!!

Gelukkig liet vrijwel niemand van de 100 aangemelde spelers zich ontmoedigen. 50 teams stonden paraat om zich in te schrijven. Van heinde en verre gekomen toonden zij zich optimistisch. Dat gold ook voor de 9 PCO-teams. En hun moed werd beloond. Het werd een prachtige zondag, nauwelijks regen, en een alleszins plezierige temperatuur. Dat lokte ook nog eens een aanzienlijk aantal bezoekers naar ons complex. De sfeer was dan ook weer als vanouds met gezlligheid en uitstekende wedstrijdsport als hoofdingredienten.

Wethouder sportzaken Dion Dankers opende het toernooi met met een kort welkomstwoord en hij reikte aan het einde de prijzen uit.
De wedstrijd stond onder de leiding van Wedstrijdleider Frans van Empel en Scheidsrechter Harrie de Brouwer,

Er werd in twee poules gespeeld met een finale tussen de winnaars van beide poules. Wie in welke poule speelde werd door loting bepaald Daarna werden de plaatsen binnen de poules ook nog eens willekeurig geloot. Een nadeel van dat systeem is, dat je verschillen kunt zien tussen een sterkere en een zwakere poule. Verschillende wedstrijden in de A-poule waren "finale waardig". In de B-poule was dat wat misschien wat minder, maar er werd even stevig gestreden om de plaatsen en met uitstekende winnaars.

Problemen hebben zich gelukkig nauwelijks voorgedaan. Dat hield de stemming opperbest

DE WINNAARS

Winnaar Poule A en overall winnaar Pareltoernooi

Ali Aden Doualeh en Kees Koogje van ’t Dupke/ Les Cailloux

Winnaar Poule B
Chris van Est en André Abdoela van Wij liggen

2de Prijs
Poule B: Marcel Stok en Marcel van den Nieuwenhuizen van ABA
Poule A: Ad Wagenaars en Mathilde Boskom van ’t Dupke

3de Prijs
Poule A: Cas Schellekens en Noelle Viguurs van ‘t Dupke
Poule B : Lies Borburgh en Isabelle de Lange van Vatout

4de Prijs
Poule A: Marian van Campen en Osman Jibril van Vatout
Poule B : Frances van Donge en Arnold Bijl van L’Esprit

5de Prijs
Poule A: Bianca Braat en Eddie Hostelle van Mix
Poule B : Alex Cauwenberg en Marc Jerusalem van PC Wijnegem

Een eervolle vermelding is er voor het Team Rietje Scheepens en Joke Jansen met 90 en 82 jaar op de teller als oudste deelnemers op een gezamenlijke leeftijd uitkomen die ruim meer dan het dubbele is dan die van de winnaars.

Natuurlijk mogen we niet vergeten, dat zo'n feest alleen mogelijk is door de medewerking van tal van vrijwilligers achter de schermen. In de eerste plaats de medewerkers van de onderhoudscommissie die ervoor gezorgd hebben dat de banen en de rest van het park er uitstekend bij lag. En dan de harde werkers achter de bar en in de keuken die het gezelschap welgemoed en onvermoeibaar de hele lange dag van drank en voedsel voorzagen. Tenslotte zijn er nog de mensen van de penningen en van de administratie. Allen hartelijk dank.

NB Meeer foto's van het Pareltoernooi volgen spoedig in de rubriek Foto's.