Zomer Competitie Doubletten 2022

6John FidomTon van Esch851-32Rob van HettemaSjan van VelthuizenBerdy Piët

CLUB-COMPETITIE DOUBLETTEN 2022

SPELREGELS

Alle leden van PCO kunnen meedoen, zoek zelf een doublet partner!

1. Van elk team is speler 1 de captain en het aanspreekpunt, let daarop bij het inschrijven!
  2. De evenementencommissie maakt een schema met speeldagen. Dat wordt iedereen toegestuurd. Aan de hand daarvan kan ieder doublet, binnen een week, eventuele verhinderingen doorgeven. Dan wordt het speelschema vastgesteld en aan iedereen toegestuurd. Mocht je daarna onverhoopt een avond niet kunnen moet je dat vooraf met de betrokken tegenstanders regelen om een andere avond te spelen.
  3. De evenementencommissie zorgt voor wedstrijdbriefjes. De twee spelende doubletten vullen samen zo'n wedstrijdbriefje in. Deze, door beide partijen ondertekende, wedstrijdbriefjes deponeren in competitie-box.
  4. In verband met de voortgang van het toernooi mag eenmalig een invaller ingezet worden. De invaller mag geen deelnemer zijn aan deze competitie en moet lid zijn van PCO.
  5. Vervangers zijn alleen toegestaan voor de rest van de competitie mits aangemeld bij de evenementencommissie of wedstrijdleiding. Een vervanger is een speler die de rest van de competitie speelt in plaats van de oorspronkelijke speler. Kan de oorspronkelijke speler weer spelen is het niet toegestaan om weer deel te nemen. De vervanger werkt de competitie af.
  6. De competitie begint 5 augustus en eindigt uiterlijk op 30 september.
  7. Het is in principe een buitentoernooi. Bij slecht weer beslist het doublet dat de toss heeft.
  8. Er wordt gespeeld op vrijdagavond volgens vooraf vastgestelde datums. Als je niet meer dan 2 wedstrijden per avond wilt spelen moet je dat vooraf aangeven. Hier zal in het schema zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Het gevolg kan zijn dat niet alle wedstrijden aansluitend gespeeld kunnen worden.
  9. Inhalen buiten de geplande speeldagen is in principe niet mogelijk. In het geval van overmacht alleen in overleg met de wedstrijdleiding. Als uitgestelde wedstrijden niet ingehaald worden dan verliest de veroorzaker uiteindelijk met 0 – 13.
  10. Wanneer een doublet onaangemeld(bijzondere omstandigheden uitgezonderd) niet komt opdagen verliest dit doublet met 0 – 13, het doublet dat wel aanwezig was, vult toch een wedstrijdbriefje in. Dus zorg dat je de tegenstander tijdig informeert.
  11. Deze spelregels zijn bindend voor iedereen. Het reglement zal strikt gevolgd worden. Bij overtreding kan diskwalificatie volgen.
  12. In het geval van calamiteiten, vragen of afspraken kan men alleen terecht bij Kees van den Bersselaar. Andere afspraken zijn daarom niet geldig. In geval van afwezigheid neemt alleen Harrie de Brouwer dit over.
  13. Meteen na de inschrijfperiode, als het aantal deelnemende doubletten bekend is, worden de spelregels nogmaals getoetst door de evenementencommissie. Indien nodig voor een correct verloop van de competitie kan de evenementencommissie deze spelregels tot voor aanvang van de competitie wijzigen.
  14. De competitie wordt gespeeld in 2 poules. Omdat de doublets kunnen wisselen worden op basis van toegekende punten de poules ingedeeld. De winnaars krijgen ieder 250 punten. De 2 verliezers van poule A krijgen ieder 20 minpunten en de winnaars van poule B krijgen ieder 20 extra punten. Nieuwe doublets beginnen in poule B. De evenementencommissie kan hiervan afwijken als hiermede het evenwicht in die poule danig wordt verstoord.
  15. In volgorde van de op dat moment bekende resultaten komt men in aanmerking voor deelname aan de Midden Brabantse Kampioenschappen. Deze worden gehouden op een zondag in september.
  16. Daar waarin dit reglement niet voorziet beslist de evenementencommissie. Bij diens afwezigheid de wedstrijdleider.

De evenementencommissie.