Verslag Pieter Broos Toernooi

Pieter Broostoernooi

Pieter28Enkele maanden geleden besloot het bestuur om het legaat dat van Pieter Broos werd ontvangen te besteden aan de herinrichting van ons terras. Er werd gezocht naar een passende gelegenheid om het heringerichte terras te presenteren. Besloten werd om het om te dopen tot Pieter Broos plein. Bovendien ontstond het idee van een jaarlijks Pieter Broostoernooi. Het bijzondere van dit toernooi moet zijn, dat leden die normaal op een toernooi geen kans hebben om te winnen nu ook eens mee kunnen dingen naar de prijzen. Dit eerste jaar is ervoor gekozen om alle behaalde partijpunten bij elkaar op te tellen en er vervolgens de leeftijd van de speler bij op te tellen. Elk jaar kan dat een andere formule zijn. Het karakter van het toernooi werd nog eens onderschreven met een eenvoudige gemeenschappelijke lunch.

Pieter BroosWie was Pieter Broos?

Pieter werd in maart 2007 lid van PCO toen al 86 jaar oud en hij bleef dat tot zijn overlijden op 94 jarige leeftijd in 2015. De laatste twee jaren van zijn leven was hij helaas niet meer in staat om te spelen, maar als het mooi weer was bezocht hij ons nog af en toe. Hij was geen bijzonder opvallend lid. Maar zijn optimisme en vrolijkheid bracht hij mee. Hij had ongelooflijk veel plezier in het spel en in het contact met zijn medeleden en bracht die blijheid ook op hen over. Pieter was een scherp waarnemer, maar zuinig met zijn Pieter23mening. Je moest hem er echt om vragen. Hij was creatief in woord en in daad. Zo was hij de laatste man van de echte creatieve aprilgrap. Hij bereide die altijd zorgvuldig voor en kon ervan genieten als een paar leden er toch in trapten. Hoe belangrijk PCO was bleek bij zijn overlijden. In zijn testament had hij een legaat opgenomen voor PCO. Met dit nieuwe terras en het nieuwe toernooi eren we Pieter. Maar in zijn geest en met hem al die “gewone, bijzondere” leden van PCO die de club maken.

De opening en het eerste toernooi op zondag 10 september 2017 waren een succes. Ter gelegenheid van de opening was Pieters enige overgebleven zus mevrouw Annie Huiskamp-Broos aanwezig. Samen met de voorzitter onthulde zij het naambord voor het terras druk gefilmd o.a. door neef Walter Broos.

Pieter29Tevens werden tijdens het toernooi de prijzen uitgereikt voor het clubkampioenschap doubletten.

1. Harrie de Brouwer en Marinus van de Zanden
  2. John Fidom en Ton van Dal
  3. Walter Broos en Joke van Kollenburg

De volledige uitslag staat hieronder.

Pieter35

De trofee voor het Pieter Broos toernooi werd gewonnen door Cees Verbeek

Uitslag Pieter Broostoernooi

1        Kees Verbeek                 121